Upit aroma, pronađeno natuknica: 12

aroma

aroma (grč. ἄρωμα: začin, mirisava biljka). 1. Ugodan, podražujući miris pića, jela, duhana i sl.; ...

alkoholna pića

alkoholna pića, pića koja sadrže između 3 i 80% etilnog alkohola (etanola). Dobivaju se alkoholnim vrenjem ...

fermentacija

fermentacija (lat. fermentatio: vrenje), isto što i vrenje. Osim toga, u prehrambenoj tehnologiji fermentacijom ...

furan

furan (skraćeno od furfuran, od lat. furfur: mekinje), peteročlani heterociklički spoj, C4H4O, bezbojna ...

heterociklički spojevi

heterociklički spojevi (hetero- + cikličan), organski kemijski spojevi s cikličkom strukturom molekula, ...

industrijske biljke

industrijske ili tehničke biljke, skupina ratarskih kultura kojih plodovi (sjeme), stabljika, lišće ...

kava

kava (tur. kahve < arap. qahwa) (Coffea), drvoliki biljni grm iz por. broćeva (Rubiaceae), podrijetlom ...

konditorski proizvodi

konditorski proizvodi (prema lat. conditor, od condire: začiniti, zasladiti), visokokalorični prehrambeni ...

mastiks

mastiks (njem. Mastix < lat. mastix i mastic/h/e < grč. μαστίχη), smola od balzama mediteranskoga drveta ...

pića

pića, tekućine koje zadovoljavaju ljudsku potrebu za vodom i tekućom hranom, utažuju žeđ ili pružaju ...

(1)  2